Digitale zwanen 

Als we de afgelopen twee jaren - en twee decennia zelfs - iets hebben moeten leren, is het dit: er zal altijd iets gebeuren waarop niemand had gerekend. Iets dat enorme gevolgen heeft voor alles en iedereen. Zwarte zwanen worden dergelijke gebeurtenissen wel genoemd. Hebben we net van de corona-pandemie een -endemie gemaakt, en staan we klaar om ons in het feestgedruis van de Roaring Twenties te storten, belanden we in een oorlog in Europa.

 

Digitalisering helpt dus zeker niet om zwarte zwanen uit ons luchtruim te houden. Maar verder heeft digitalisering ons de afgelopen tijd heel wat gebracht – na het internet, de smartphone, sociale media en streaming kwam het videobellen. Ook zijn we op zoek gegaan naar behulpzame toepassingen van kunstmatige intelligentie. Allemaal zaken die niemand had voorzien en die nu grote invloed hebben op wat en hoe we doen.

 

Maar we gaan verder, en hard! We gaan straks als het ware ons beeldscherm in, om te leven, te werken en te solliciteren in een Extended Reality. In de metaverse. Ergens in dit digitale magazine staat de wonderlijke zin ‘over twee jaar kun je in één op vijf vacatures in 3D rondwandelen’. Vooruitgang begint met verbeelding. Ik verbeeld me dat dit magazine je daar weer heel goed bij gaat helpen.  

 

Wim Davidse, hoofdredacteur Flexmarkt

Voorwoord_344
Banner FlexEvent

PS: mis het Flexevent niet en meld je aan!

Voorwoord Wim Davidse

2/12
Loading ...